Nieuws

Digitale handtekening: Wat zijn de voordelen?

jun 29

Vaak gaat het zetten van de handtekening nog met pen en papier. Het uitprinten en handmatig ondertekenen van documenten, zoals bijvoorbeeld contracten, neemt veel tijd in beslag. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun contracten digitaal te ondertekenen met een digitale handtekening. Ook Optisur maakt de stap naar efficiëntie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

1. Bespaar tijd, geld en papier

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel is de besparing van tijd, geld en papier. Met de stap naar de digitale handtekening is het uitprinten van contracten verledentijd. Dankzij de digitale handtekening plaatst u eenvoudig en snel een handtekening onder een contact. Na het plaatsen kunt het contract eenvoudig via de mail versturen, inplaats van via de post. Dit alles zorgt ervoor dat het proces van het ondertekenen van een contract efficiënt gebeurt.

2. Kies zelf uit vier methodes

U bepaalt zelf de ondertekenmethode. Er zijn verschillende opties: van eenvoudige handtekeningen (via e-mail of sms) tot gekwalificeerde handtekeningen die een wettelijke draagkracht hebben in de hele Europese Unie (via een eID-kaartlezer). Digitaal ondertekenen kan vanop pc/laptop, mobiel/tablet en aan de balie. Dit kan waar en wanneer het u uitkomt, op afstand en op locatie. Via al deze kanalen garanderen wij een soepele transactie.

3. Met de juiste bewijskracht

Het plaatsen van een digitale handtekening onder een contract is in de wet 100% rechtsgeldig. Het burgerlijk wetboek geeft aan dat de methode voldoende betrouwbaar is en het dezelfde rechtsgevolgen als een handmatige handtekening heeft.

4. Milieuvriendelijk

Het printen van contracten gaat in de meeste gevallen gepaard met grote stapels papier. Contracten moeten namelijk vaak in twee- of drievoud worden ondertekend. Waarna contracten is sommige gevallen nog worden verstuurd via de post. Alles staat met de digitale handtekening digitaal en het printen van documenten is verledentijd. Zo draagt u met de digitale handtekening bij aan het milieu.

Haal inspiratie uit onze inzichten

jun 21

News Flash: VOORSPELLING ONWEER

Over het hele land wordt op 22 juni hevige regen en wind voorspeld. Hieronder vind je een aantal preventietips. Volgens de laatste weersvoorspellingen worden morgen in jouw streek hevige regen en rukwinden verwacht met mogelijke overstromingen tot gevolg. Hoe kan je je  daarop voorbereiden?  Wat kan je doen om schade te voorkomen?Volg deze preventiemaatregelen die je […]
Lees het artikel arrow_right_alt
feb 06

Hoe bescherm je jezelf tegen fraude via online verkoopplatformen?

VRT NWS sprak met slachtoffer Lies. Begin vorig jaar zette ze de boekentas van haar dochtertje te koop op een tweedehandssite. Al snel biedt een geïnteresseerde koper zich aan. “Achteraf bleek die vrouw te werken voor oplichters, ze hebben 5.400 euro gestolen van mijn rekening”, vertelt Lies. Tot op heden heeft ze haar geld niet […]
Lees het artikel arrow_right_alt
jul 11

Snelheidscamera’s op Vlaamse snelwegen flitsen vanaf nu áltijd

Alle snelheidscamera’s op de Vlaamse snelwegen werken vanaf nu altijd, en ze flitsen vanaf 129 kilometer per uur. Dat schrijft De Zondag en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Vroeger werd er pas geflitst bij hogere snelheden of stonden camera’s afwisselend aan, omdat politie en parket de boetes niet verwerkt kregen. Maar zij hebben […]
Lees het artikel arrow_right_alt