Nieuws

Digitale handtekening: Wat zijn de voordelen?

jun 29

Vaak gaat het zetten van de handtekening nog met pen en papier. Het uitprinten en handmatig ondertekenen van documenten, zoals bijvoorbeeld contracten, neemt veel tijd in beslag. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun contracten digitaal te ondertekenen met een digitale handtekening. Ook Optisur maakt de stap naar efficiëntie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

1. Bespaar tijd, geld en papier

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel is de besparing van tijd, geld en papier. Met de stap naar de digitale handtekening is het uitprinten van contracten verledentijd. Dankzij de digitale handtekening plaatst u eenvoudig en snel een handtekening onder een contact. Na het plaatsen kunt het contract eenvoudig via de mail versturen, inplaats van via de post. Dit alles zorgt ervoor dat het proces van het ondertekenen van een contract efficiënt gebeurt.

2. Kies zelf uit vier methodes

U bepaalt zelf de ondertekenmethode. Er zijn verschillende opties: van eenvoudige handtekeningen (via e-mail of sms) tot gekwalificeerde handtekeningen die een wettelijke draagkracht hebben in de hele Europese Unie (via een eID-kaartlezer). Digitaal ondertekenen kan vanop pc/laptop, mobiel/tablet en aan de balie. Dit kan waar en wanneer het u uitkomt, op afstand en op locatie. Via al deze kanalen garanderen wij een soepele transactie.

3. Met de juiste bewijskracht

Het plaatsen van een digitale handtekening onder een contract is in de wet 100% rechtsgeldig. Het burgerlijk wetboek geeft aan dat de methode voldoende betrouwbaar is en het dezelfde rechtsgevolgen als een handmatige handtekening heeft.

4. Milieuvriendelijk

Het printen van contracten gaat in de meeste gevallen gepaard met grote stapels papier. Contracten moeten namelijk vaak in twee- of drievoud worden ondertekend. Waarna contracten is sommige gevallen nog worden verstuurd via de post. Alles staat met de digitale handtekening digitaal en het printen van documenten is verledentijd. Zo draagt u met de digitale handtekening bij aan het milieu.

Haal inspiratie uit onze inzichten

okt 08

Ook tijdens de coronacrisis staat Optisur voor u klaar: onze aanpak vanaf 07/10/2020

Omwille van de heropflakkering van CoVid19 werken we vanaf 7/10/2020 opnieuw zoveel mogelijk van thuis uit. Daardoor kan u terecht in ons kantoor maar wel enkel op afspraak of we komen indien mogelijk bij u thuis langs.
Lees het artikel arrow_right_alt
mrt 25

Ook tijdens de coronacrisis staat Optisur voor u klaar: onze aanpak (16/03/2020 t/m 01/07/2020)

OPMERKING: onderstaand artikel is achterhaald en vervangen door de versie van augustus 2020. U heeft de laatste dagen de ontwikkelingen over het coronavirus (COVID-19) ongetwijfeld op de voet gevolgd. Dat doen we ook bij Optisur, want het welzijn en de veiligheid van onze klanten en medewerkers staan altijd voorop. We willen verantwoord omgaan met de […]
Lees het artikel arrow_right_alt