Nieuws

Doe uw voordeel met het Coronavirus door verstandig te beleggen!

mrt 11

Momenteel verkopen veel beleggers op de beurs hun beleggingen in snel tempo. De koersen van deze aandelen gaan daarom fors lager. Bijvoorbeeld de S&P 500 is dan ook al meer dan 15% gedaald sinds begin 2020. Vorig jaar in 2019 waren deze aandelen nochtans met 31% gestegen.

Bij daling van meer dan 10% van een beursindex spreekt men over een correctie. Dit valt vaker voor dan je zou denken. Sinds 1980 waren er 37 correcties op de Amerikaanse aandelenmarkt. In 2018 hadden we er zelfs twee: in februari en oktober. Het gebeurt veel minder vaak dat deze correcties langdurig zijn. In onderstaande grafiek zie je de verscheidene crisissen van de laatste jaren. Op lange termijn zie je amper effect van deze bedreigingen die nochtans op het moment zelf zeer belangrijk leken.

Op de beurs gedragen mensen zich vreemd. Het is de enige plaats waar hoe goedkoper iets wordt, hoe minder mensen het willen kopen. Daarentegen als record na record sneuvelt, staan de kranten vol met artikels om te beleggen in aandelen.

Wat moet u als belegger nu doen? Is dit een moment om goedkoop aandelen te kopen of moet het ergste nog komen?  Laat uw emoties niet de overhand nemen! Eens het virus ingedijkt, zal de groei ook hernemen. Het komt er dus op aan het hoofd koel te houden en niet over te gaan tot paniekverkopen. Het is dus kwestie van je bestaande beleggingen te behouden. Indien mogelijk raden wij zelfs aan om langzaam bij te kopen. Gebruik dus deze daling om goedkoop in te stappen. Spreid uw aankoopmomenten in de tijd en koop niet alles de eerste dagen na een daling. Maar een eerste aankoop nu na deze daling kan al een goede start zijn.

 

Dit kan perfect via het eenvoudige systeem van gespreide instap via een beleggingsverzekering*! Beleg voor 31 maart 2020 minstens €10.000 via Optisur en vermijdt de verplichte premietaks van 2%! Neem snel contact met ons op om kennis te maken met de voorwaarden van deze actie.

 

*Aan de hand van uw profielanalyse stellen we samen een portefeuille op die het best bij u past.

 

Haal inspiratie uit onze inzichten

feb 09

Beleggerstips en advies

Succes in beleggen hangt ondermeer af van kennis én vooral discipline. Om de kennis op te krikken bestaan natuurlijk voldoende  manieren zoals boeken, cursussen, lezingen, webinars, … Maar laat ons hieronder misschien starten met enkele eenvoudige basisprincipes te verklaren.  Discipline is natuurlijk een ander paar mouwen, maar misschien heeft u iets aan onderstaande eenvoudige technieken […]
Lees het artikel arrow_right_alt
jul 12

1982: een economisch somber jaar dat goed op 2022 gelijkt, maar er (gelukkig) ook van verschilt

Het jaar 1982 wordt de laatste weken vaak aangehaald als het over de huidige economische situatie gaat. Het is van dat donkere jaar geleden dat de inflatie nog zo hoog opliep als vandaag. Net als nu werd het leven 40 jaar geleden ook in ijltempo duurder. Tussen 2022 en 1982 zijn inderdaad een aantal duidelijke […]
Lees het artikel arrow_right_alt
jun 16

‘Leg een rendement vast als u beleggingsportefeuille schenkt’

‘Wie zijn beleggingsportefeuille wil schenken en daaruit de inkomsten wil houden, spreekt best een vast rendement af. Dat maakt de inkomsten minder afhankelijk van de beursgrillen.’ Dat zei advocaat Mark Delboo in een debat over schenkingstechnieken op Finance Avenue. Onder een grote belangstelling in Tour & Taxis in Brussel spraken advocaat Mark Delboo en notaris […]
Lees het artikel arrow_right_alt