Nieuws

Doe uw voordeel met het Coronavirus door verstandig te beleggen!

mrt 11

Momenteel verkopen veel beleggers op de beurs hun beleggingen in snel tempo. De koersen van deze aandelen gaan daarom fors lager. Bijvoorbeeld de S&P 500 is dan ook al meer dan 15% gedaald sinds begin 2020. Vorig jaar in 2019 waren deze aandelen nochtans met 31% gestegen.

Bij daling van meer dan 10% van een beursindex spreekt men over een correctie. Dit valt vaker voor dan je zou denken. Sinds 1980 waren er 37 correcties op de Amerikaanse aandelenmarkt. In 2018 hadden we er zelfs twee: in februari en oktober. Het gebeurt veel minder vaak dat deze correcties langdurig zijn. In onderstaande grafiek zie je de verscheidene crisissen van de laatste jaren. Op lange termijn zie je amper effect van deze bedreigingen die nochtans op het moment zelf zeer belangrijk leken.

Op de beurs gedragen mensen zich vreemd. Het is de enige plaats waar hoe goedkoper iets wordt, hoe minder mensen het willen kopen. Daarentegen als record na record sneuvelt, staan de kranten vol met artikels om te beleggen in aandelen.

Wat moet u als belegger nu doen? Is dit een moment om goedkoop aandelen te kopen of moet het ergste nog komen?  Laat uw emoties niet de overhand nemen! Eens het virus ingedijkt, zal de groei ook hernemen. Het komt er dus op aan het hoofd koel te houden en niet over te gaan tot paniekverkopen. Het is dus kwestie van je bestaande beleggingen te behouden. Indien mogelijk raden wij zelfs aan om langzaam bij te kopen. Gebruik dus deze daling om goedkoop in te stappen. Spreid uw aankoopmomenten in de tijd en koop niet alles de eerste dagen na een daling. Maar een eerste aankoop nu na deze daling kan al een goede start zijn.

 

Dit kan perfect via het eenvoudige systeem van gespreide instap via een beleggingsverzekering*! Beleg voor 31 maart 2020 minstens €10.000 via Optisur en vermijdt de verplichte premietaks van 2%! Neem snel contact met ons op om kennis te maken met de voorwaarden van deze actie.

 

*Aan de hand van uw profielanalyse stellen we samen een portefeuille op die het best bij u past.

 

Haal inspiratie uit onze inzichten

jun 30

Goed nieuws: de klad zit in de beurzen. Bekijk onze video analyse.

De vrees voor een forse inflatieversnelling tempert het optimisme over de heropening van de economie. Maar een pauze of correctie is geen slecht nieuws voor de financiële markten. De steile opmars van de eerste vier maanden van het jaar is sinds eind april tot een einde gekomen. Dat gaat gepaard met heftiger schommelingen. Bewegingen van […]
Lees het artikel arrow_right_alt
jan 28

Weet uw controleur hoeveel er op uw rekeningen staat?

Banken moeten voortaan de saldi van de rekeningen van hun klanten meedelen aan het zgn. Centraal Aanspreekpunt (CAP). Weet uw controleur nu dus altijd hoeveel geld u op de bank heeft staan? Wat is het CAP? Dat is een databank bij de Nationale Bank van België (NBB) die informatie centraliseert over bank- en betalingsrekeningen, financiële […]
Lees het artikel arrow_right_alt
jan 19

Wat betekent Joe Biden voor de belegger?

Dinsdag 19/01/2021: De Tijd: Marktenchat: Wat betekent Joe Biden voor de belegger? Het thema is dus inderdaad Joe Biden, die 20 januari de eed aflegt als 46ste president van de Verenigde Staten. Zijn economische plannen zijn in twee woorden kort samen te vatten: Act Big. We citeren even kandidaat-minister van Financiën Janet Yellen: De president […]
Lees het artikel arrow_right_alt