Nieuws

Doe uw voordeel met het Coronavirus door verstandig te beleggen!

mrt 11

Momenteel verkopen veel beleggers op de beurs hun beleggingen in snel tempo. De koersen van deze aandelen gaan daarom fors lager. Bijvoorbeeld de S&P 500 is dan ook al meer dan 15% gedaald sinds begin 2020. Vorig jaar in 2019 waren deze aandelen nochtans met 31% gestegen.

Bij daling van meer dan 10% van een beursindex spreekt men over een correctie. Dit valt vaker voor dan je zou denken. Sinds 1980 waren er 37 correcties op de Amerikaanse aandelenmarkt. In 2018 hadden we er zelfs twee: in februari en oktober. Het gebeurt veel minder vaak dat deze correcties langdurig zijn. In onderstaande grafiek zie je de verscheidene crisissen van de laatste jaren. Op lange termijn zie je amper effect van deze bedreigingen die nochtans op het moment zelf zeer belangrijk leken.

Op de beurs gedragen mensen zich vreemd. Het is de enige plaats waar hoe goedkoper iets wordt, hoe minder mensen het willen kopen. Daarentegen als record na record sneuvelt, staan de kranten vol met artikels om te beleggen in aandelen.

Wat moet u als belegger nu doen? Is dit een moment om goedkoop aandelen te kopen of moet het ergste nog komen?  Laat uw emoties niet de overhand nemen! Eens het virus ingedijkt, zal de groei ook hernemen. Het komt er dus op aan het hoofd koel te houden en niet over te gaan tot paniekverkopen. Het is dus kwestie van je bestaande beleggingen te behouden. Indien mogelijk raden wij zelfs aan om langzaam bij te kopen. Gebruik dus deze daling om goedkoop in te stappen. Spreid uw aankoopmomenten in de tijd en koop niet alles de eerste dagen na een daling. Maar een eerste aankoop nu na deze daling kan al een goede start zijn.

 

Dit kan perfect via het eenvoudige systeem van gespreide instap via een beleggingsverzekering*! Beleg voor 31 maart 2020 minstens €10.000 via Optisur en vermijdt de verplichte premietaks van 2%! Neem snel contact met ons op om kennis te maken met de voorwaarden van deze actie.

 

*Aan de hand van uw profielanalyse stellen we samen een portefeuille op die het best bij u past.

 

Avatar

Haal inspiratie uit onze inzichten

mrt 11

5 Beleggingstips voor starters

Kopen nu het bloed door de straten loopt. De uitdrukking van Baron Rothschild is niet voor niets een van de bekendste beursclichés. Maar hoe weet je of het bloeden gestelpt is en of de bodem is bereikt? Want dat is uiteraard hét moment om weer in te stappen. De zekerheid van stijgende koersen op lange termijn […]
Lees het artikel arrow_right_alt