Sparen & beleggen

Verhoog aanzienlijk uw rendementskansen aan de hand van onze tips en advies.

Succes in beleggen hangt ondermeer af van kennis én vooral discipline.

Om de kennis op te krikken bestaan natuurlijk voldoende  manieren zoals boeken, cursussen, lezingen, webinars, … Maar laat ons hieronder misschien starten met enkele eenvoudige basisprincipes te verklaren. 

Discipline is natuurlijk een ander paar mouwen, maar misschien heeft u iets aan onderstaande eenvoudige technieken die daarbij kunnen helpen.

Kent u het verschil tussen beleggen en speculeren?
Veel mensen denken dat beleggen hetzelfde is als speculeren of gokken, maar dit is helemaal niet correct. Lees meer…

 

Vijf basistips
Wat is hét beste moment om te starten met beleggen?  De zekerheid van stijgende koersen op lange termijn betekent echter niet dat je dan maar stilletjes moet blijven wachten tot alles beter wordt. Dat is een bijna even ondoordachte strategie als bij de eerste de beste flinke correctie alles verkopen. Maar hoe moet het dan wel? Lees onze 5 basistips.

Waarom is gespreid beleggen interessant?
Loont het om op regelmatige basis een (klein) bedrag te sparen? Ons inziens wel. We sommen  enkele voordelen en aandachtspunten van gespreid beleggen op. Lees meer…

Beschermt goud tegen inflatie?
Vele websites die goud aanprijzen, toeteren dat alle fiatgeld mettertijd zijn waarde verliest, terwijl goud zijn waarde bewaart. En ze hebben deels gelijk. Geld moet koopkracht kunnen opslaan. Goud is daar met brio in geslaagd. Een dollarbiljet daarentegen lijkt jammerlijk te hebben gefaald. Wie goud in zijn matras had gestopt in plaats van dollarbiljetten, mag zich uiterst gelukkig prijzen. Maar klopt de vergelijking wel? Het korte antwoord is: nee. Lees meer…