E-TOOLS

Dit jaar belangrijker dan ooit: de aanpassing van de premie van uw Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Beste klant,

U spaart met de Individuele Pensioentoezegging voor een extra pensioenspaarpot als zelfstandige bedrijfsleider. Een goede keuze, én fiscaal voordelig voor uw onderneming.

Dit jaar is de aanpassing van uw pensioenplan belangrijker dan ooit. De recente hervorming van de wettelijke pensioenen heeft namelijk een impact op de fiscale aftrekbaarheid van uw premies. Daarom moet u ons een aantal bijkomende gegevens bezorgen zoals meer gedetailleerde gegevens over uw beroepsloopbaan (als zelfstandige en in voorkomend geval ook als loontrekkende of ambtenaar) en de brutojaarbezoldiging van 2020 en 2021.

Hoe gaat u te werk?

Gelieve ons deze gegevens zo snel mogelijk te bezorgen, zodat uw jaarlijkse premie kan worden berekend, dit in overeenstemming met de financiële situatie van uw onderneming:

  • uw burgerlijke staat
  • uw Voordeel Alle Aard (VAA)
  • uw brutojaarbezoldiging van 2020
  • uw brutojaarbezoldiging van 2021
  • uw brutojaarbezoldiging van 2022
  • details in verband met uw beroepsloopbaan

Aarzel niet om uw accountant hiervoor te contacteren: klik hier om een formulier te downloaden dat u eenvoudig aan uw accountant kan bezorgen.

Aan de hand van deze informatie kunnen we uw premie van 2022 en eventueel uw premie van 2021 (her)berekenen en contact met u opnemen. Zo weet u of u de maximumpremie betaalt die fiscaal in aanmerking kan komen als beroepskost.

Vragen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.